Euro Bell

Information

This article was written on 20 Dec 2016, and is filled under Industri.

Det kommer alltid behövas hjärtstartare

Hjärtfel och andra kärlsjukdomar är den vanligaste dödsorsaken i Sverige. Det är ett ständigt problem med hjärtfel och det kommer efterfrågas priser för hjärtstartare som passar samtliga plånböcker. I Sverige beräknas ungefär 1,9 miljoner människor vara drabbade av antingen ett hjärtfel eller en kärlsjukdom. Forskning har gjort att folk med ett medfött hjärtfel kan leva upp till 12 – 15 år längre än vad man kunde för omkring 30 år sedan. Det har skett stora framgångar inom forskningen av hjärtfel där bland annat medel och bra priser på hjärtstartare tagits fram. För företagare och tillverkare av medicin och redskap för sjukhus är hjärtfel en odödlig bransch.

Då området kring hjärtat är så pass stort och det inte finns läkemedel till alla hjärtfel kommer det alltid finnas behov av hjärtstartare. När man pratar om hjärtfel generellt sätter man alla olika stadier under ett och samma namn, men det finns olika allvarlighetsgrader. Exempelvis är hjärtflimmer och hjärtrubbningar något som ger ökad risk för stroke. Hjärtflimmer kan botas med rätt medicin och om det upptäcks i tid medan hjärtsvikt har en dyster framtid där sjukdomen anser vara allvarligare än cancer. Detta är då hjärtat inte orkar eller kan pumpa ut tillräckligt med blod, vilket kan leda till plötsligt dödsfall. Samma här finns det olika typer av stadier och för de allvarligaste stadierna och det finns ännu ingen behandling.

Stress och dåliga vanor är något som tillkommer med den digitaliserade världen. Långa dagar på jobbet framför en datorskärm för att sedan stressa till dagis och hämta upp ungarna. Många arbetande får inte lugn och ro förrän vid tio på kvällen när barnen är nattade, och att ständigt leva i en stressig miljö sätter press på hjärtat. Om man tittar på digitaliseringen av världen kan man se att människor spenderar mer tid framför datorn. Detta kan i sin tur leda till att kroppen inte får den motion som den egentligen behöver. Då hjärtat är en muskel behöver den motion och stimulation för att verka bäst. En stressig livsstil leder till ett ökat behov av låga priser på hjärtstartare för att kunna behandla hjärtfel i tid.